Hoe het begon

De firma Gerdes Fenster und Türen GmbH, onder leiding van directeur Thomas Gerdes, bevindt zich in de derde generatie van de familie.

Heinrich Gerdes is in 1949 begonnen met een schilder- en glasbedrijf in Lengerich, Emsland, Duitsland.

Zijn zoon Peter nam het roer over in 1977 en voegde meteen een nieuwe strategie aan het bedrijf toe: het produceren en monteren van kozijnen, ramen en deuren.

De welbekende firma Schüco uit Bielefeld, ook in Duitsland, werd de hofleverancier voor de profielen en machines, wat nog steeds van kracht is. Vandaar dat wij ook met trots Premium Partner van Schüco zijn.

In 1999 kwam er weer een wisseling in de bedrijfsleiding en de huidige directeur Thomas, kleinzoon van oprichter Heinrich, zorgde voor voortzetting en uitbreiding van Gerdes Fenster und Türen GmbH. Zo verhuisde het bedrijf in 2011 naar het nabij gelegen industrieterrein en werd er op een grondstuk van 7.000 m2 een nieuw kantoor en fabriek gebouwd. In 2017 is de Nederlandse vestiging in Oldenzaal geopend, speciaal voor werkvoorbereiding en magazijn klein materieel.

1949 Heinrich Gerdes begint met een schilder- en glasbedrijf in Lengerich, Emsland, Duitsland
1977 Zoon Peter Gerdes neemt het roer over van Heinrich en past nieuwe strategiën toe
1977 Met hofleverancier Schüco worden ook kozijnen, ramen en deuren gefabriceerd en gemonteerd
1999 Wisseling van bedrijfsleiding door huidige directeur Thomas Gerdes, kleinzoon van Heinrich Gerdes
2011 Verhuizing en uitbreiding naar 7.000 m2 grond met nieuw kantoor en productie, om aan de alsmaar groeiende vraag naar onze producten voor o.a. specialistische projecten te voldoen

 

Momenteel worden 55.000 eenheden inclusief deuren en ‘special products’ gebouwd met een omzet van € 7 miljoen in 2017 met ons team van 65 experts verdeeld over de 3 vestigingen, bestaande uit o.a. werkvoorbereiders, ingenieurs, productiemedewerkers, monteurs en chauffeurs.

Ruim de helft van de orders komt uit Nederland en dit deel wordt steeds groter dankzij de toenemende vraag naar mooie en exclusieve kozijnen, ramen en deuren. Ook zien we een groeiende vraag naar onze producten voor Passieve Woningen en de inherente ramen en deuren, waar Gerdes al verscheidene jaren ervaring in heeft.

Betrouwbaar en Degelijk

Gerdes Fenster und Türen GmbH produceert als de toonaangevende verwerker al ruim 40 jaar Schüco ramen, deuren en schuifpuien voor Nederland en Duitsland. Wij produceren geheel in eigen beheer in onze uiterst moderne fabriek. Ons Duits- en Nederlandstalig team van vakspecialisten zorgt er voor dat wij al tientallen jaren een uiterst betrouwbare en stabiele partner zijn voor bouwkundige adviesbureaus, projectbureaus, woningcorporaties, VVE’s, aannemers, dealers, architecten en investors.

Innovatief

Zoals ieder hoogwaardig bedrijf werkt Gerdes continu aan het verbeteren van onze bedrijfsprocessen. De ontwikkelingen gaan snel in onze branche, in Duitsland en Nederland. Daarom werkt ons team altijd aan de ambitie om steeds het beste te blijven bieden. Onze klanten en productverbetering staan centraal in onze strategie en praktijk.

Geen goede producten zonder kwaliteitscontrole; daarom is ons productieproces vastgelegd in procedures en controles. Interne en externe audits hebben geleid tot de toekenning van meerdere keurmerken en certificeringen, die blijk geven van de constante kwaliteit die wij leveren.

Echte Deutsche Gründlichkeit!

‘Deutsche Gründlichkeit’ met betrekking tot onze producten is bij Gerdes Fenster und Türen GmbH als Duits bedrijf uiteraard van toepassing!

Direct contact

productie

foto-rechts